de leukste scoutinggroep van Nederland

door redactie op 18 januari 2017
Scoutieve kampen waar je echt heen moet

Naast de opkomsten op zaterdag, de weekenden en het afsluitende zomerkamp kun je nog veel meer avonturen beleven binnen de Scouting. Weleens gehoord van de HIT of Trapperskampen? Dit zijn een aantal scoutieve kampen waar je echt eens heen moet.

HIT

Jaarlijks wordt in het Paasweekend (14-17 april 2017) door heel Nederland de Hike-, Interesse-, en Trapperskampen (HIT)  georganiseerd. Je kan samen met een team, alleen, of zelfs met je vader of moeder hieraan deelnemen. Het leuke is dat je het zo gek niet kan bedenken of er is wel een kamp voor! Denk bijvoorbeeld aan de Geocache-HIT, Kamp Culinair, Wie is de mol-kamp, CSI, Zwerfhikes en primitieve expedities, paardenkampen en jongerenkampen. En nog heel veel meer.

Dus ben je een Fergusonner die uitdaging en avontuur zoekt? Vind je het leuk om samen met je vrienden andere scouts te ontmoeten en plezier te maken? Wil je zelf je kamp uitzoeken waar je met scouts uit heel Nederland een mooie tijd beleeft? Kijk dan snel op https://hit.scouting.nl/index.php, want een aantal HITs zijn al volgeboekt.

Trapperskampen

Kun je niet met Pasen; geen probleem! De stichting Trapperskampen organiseert op verschillende momenten in het jaar uitdagende en avontuurlijke kampen. Denk bijvoorbeeld aan de Jungle Adventure tijdens Hemelvaart (7-11 jaar: 25 t/m 29 mei); een avontuurlijk kamp voor Welpen en hun ouders, de Eifel Experience (11,5-14 jaar: 24 t/m 29 april) of Scoutdoor (14-18 jaar: 23 t/m 29 april).

Wil je je laten uitdagen ga dan naar https://www.trapperskamp.com/

De kampen worden door landelijke scoutingorganisaties georganiseerd, wij als Ferguson zijn hier niet bij betrokken maar we vinden het wel erg leuk als onze leden hun horizon verbreden. Veel Fergusonners zijn je al voorgegaan en met leuke en goede ervaringen teruggekeerd.

Loop je bij het inschrijven ergens tegenaan of heb je vragen  over materiaal of over voorbereiding dan kun je mij mailen en dan ga ik kijken hoe ik je kan helpen.

Marc van Broeckhuijsen (marcvanb47@gmail.com)

Lees ook deze berichten

Scoutieve kampen waar je echt heen moet (18-01-17)

Zomerkampen! (08-07-16)