Jubjaar van start!

door Redactie op 11 januari 2018

Jubjaar van start!

Het jubjaar is geopend!

Op zaterdag 6 januari heeft Scouting Ferguson op groepshuis de Clan het jubileumjaar geopend ter ere van het 100-jarig bestaan.

Met een geweldige opkomst is op zaterdag 6 januari het officiele Jubileumjaar van start gegaan! Alle leden maakten een reis langs een aantal posten door het sprookjesbos met verschillende leuke activiteiten zoals de “grote boze sprookjesquiz”, Hans en Grietje, een schimmenspel en een dwaallichtjestocht. Ondertussen was de kookstaf binnen hard bezig om de spekjes te bakken, de worsten te garen en de boerenkool klaar te maken. Na het spel ging iedereen naar binnen en genoten we van de traditionele boerenkoolmaaltijd.

Na de boerenkoolmaaltijd werd het jubileumjaar geopend met de symbolische overhandiging van het 1e eeuwboek. Onder toeziend oog van jeugdleden en hun ouders, leiders en oud-leden presenteerde de groepsvoorzitter Ernst-Jan van Broeckhuijsen het boek met daarin de geschreven geschiedenis van 100 jaar Scouting Ferguson. Het 1e eeuwboek werd dichtgeslagen en overgedragen aan de secretaris om te archiveren. Hiermee werd de afgelopen eeuw afgesloten om te starten met de aankomende 100 jaar.

Na de formaliteiten ging het jubileumjaar van start met een spectaculair optreden van een vuurspuwer waarbij alle jeugdleden en hun ouders, leiders en veel oud-leden aanwezig waren. Voor leiders en oud-leden was daarna een gezellig feest om zowel het nieuwe jaar als de start van het jubileumjaar te vieren. Dit alles leverde spectaculaire foto’s op, waarvan er eentje is bijgevoegd. In loop van de week volgt er nog een serie.

Voor al onze vrijwilligers, oud-leden en alle andere mensen die betrokken zijn bij Scouting Ferguson, wordt op vrijdag 17 augustus 2018 de viering van het 100-jarig jubileum afgesloten met een speciaal hiervoor georganiseerde reünie. Bent u zelf of kent u een oud-fergusonner? Geef dit bericht dan door of meld u zich vast aan via een e-mail naar reunie@scoutingferguson.nl en kom ook!

#fergusongoesonforever

Dank voor iedereen die aanwezig was, en dank aan iedereen die ons geholpen heeft gedurende de gehele dag: zonder jullie was het niet zo’n groot succes geworden.