de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

Zomerkamp 2009 Logboek

door Scouts meisjes op 11 augustus 2009

Zomerkamp 2009 Logboek

Vrijdag 10 juli

De eerste dag
We verzamelen om 18.00 uur op Centraal station Den Haag. Om kwart over 6 vertrokken we met de trein vanaf spoor 5 richting Utrecht Centraal. Daar stapten we over met de trein naar Zwolle, vanaf daar moesten we weer overstappen en dat was de laatste trein. Toen we in Ommen aankwamen stonden Erwin en Patricia al te wachten. We stopten onze bagage in de auto en gingen op weg naar het kampterrein. We liepen wel een beetje om, maar we zijn aangekomen. Daarna moesten we wat karren naar renbaan-B (ons veldje) brengen. Dat was nogal vermoeiend. Toen gingen we de tenten opzetten. (het was ongeveer 10 uur ’s avonds) de tenten moesten om half 11 klaar zijn, dat was niet helemaal gelukt (er was wat mis, onze tentstokken waren kapot). Maar die hebben we weer gemaakt. Daarna gingen we bij het “kampvuur” iets eten en drinken. We gingen ook een spel doen (geo-caching). Dat was erg moeilijk in het pikken- donker, we hebben maar 1 punt gevonden. We moesten om 1 uur ’s nachts terug zijn, maar we dat ging nogal mis omdat we verdwaald waren. Toen we terug kwamen hebben we nog even rond het kampvuur gezeten, een liedje gezongen, wat gegeten en gedronken, verhalen verteld en daarna naar bed gegaan.
 
 
Zaterdag 11 juli
De tweede dag
We werden de volgende morgen om 8 uur nogal luidruchtig gewekt. We hadden een uur op wakker te worden enzovoorts. Om 9 uur gingen we ontbijten, daarna corvee. Daarna hadden we een tijdje voor onszelf tot kwart voor 10. We begonnen aan het programma. Eerst een ren spelletje (het thema is trouwens Kolonisten van Katan), als je als eerste was mocht je als eerste kiezen enzovoorts. Je moest kiezen uit kleding, in de stijl van Kolonisten van Katan.
Het thema werd uitgelegd en we gingen verder, maar we moesten nog een ding doen, blokjes verven.
Toen dat was gedaan begonnen we aan een keuken bouwen. Dat duurde de hele dag, we hebben tussendoor wel geluncht. Toen de keuken uiteindelijk af was, hebben we nog een volleybalnet eraan gehangen. Daarna gingen we eten, we aten macaroni. Boven in de keuken, die erg hoog boven de grond is. Daarna weer corvee, het was toen ongeveer half 7 en nu is het 5 voor half 8, ( de afwas is nog niet klaar) en we moeten om 8 uur weer verzamelen. De afwas heeft uiteindelijke 1 uur geduurd. In de avond deden we een soort van paintball spelletje. Iedereen zat onder de crêpe papierverf. Kelly heeft gewonnen met maar 18 vlekken op haar shirt. Toen we klaar waren met het spelletje, gingen er nog een paar kinderen met de GPS de route lopen.
 
 Zondag 12 juli
De derde dag
Zoals altijd staan we weer om 8 uur op. Helaas regende het weer. Na het ontbijt moesten we allemaal een sudoku maken, om weer een aantal nieuwe grondstoffen te winnen. Elske was als eerste klaar. Ons programma van vandaag was de doping van Erwin en Maarten.
Ze kregen opdrachten waar je in ieder geval heel vies van wordt. Ze moesten eerst in het water mokken eruit halen. Toen kregen ze leger opdrachten en waardoor ze de modder in gingen. Een douche na afloop door de regen was dan ook niet zo’n slecht idee. (ze hebben uiteindelijk nog wel een gewone douche gehad hoor!)
Vanavond eten we aardappels, broccoli en vlees. Taryn en Marloes moesten koken. Van het eten hebben we genoten, en de toetjes waren ook lekker.
Erwin heeft nog even een date voor ons alle geregeld. We gaan zo naar het veld Lambik waar ons date is.
 
 
Maandag 13 juli
De vierde dag
Vandaag was het dan zo ver, we gingen hiken. ’s Ochtends even onze rugzakken inpakken en onze slaapzakken en matje inleveren bij de leiding. We kregen bij het ontbijt een super hip placematje van Prins Witlof (ieuw Witlof).
We moesten na het ontbijt kaartjes trekken om te bepalen bij wie je in het groepje gaat hiken.
Groepje 1: Michele, Taryn, Dewi en Maxime
Groepje 2: Elske, Kelly, Marloes en Merel.
We hadden walkie talkies om met elkaar te praten. Dat was uiteindelijk niet nodig want we waren de zowat de hele tijd samen met de groepjes. De eerste post was bij de uitkijktoren. We moesten een spelletje doen dat je met een knijper 50 cent door geeft. Toen moesten we een fotoroute doen. Toen we langs een kiosk kwamen aten we een ijsje. De tweede post was op een heuvel. De route was iets met rondjes op een kaartje(?)!!!!! Dat was eerst wel moeilijk maar uiteindelijk erg leuk. Het was wel zwaar.
Bij de 3de post gingen we eten, we aten kip-kerrie soep beetje vaag. Daarna gingen we oefenen met een frietbuil tent. Dat was moeilijk maar ook erg grappig. We gingen met ze 2en in z’n tent. Daarna gingen we weer verder. De laatste post voor de dag was een moeilijke strippenkaart. Het was dat stuk erg gezellig. We kwamen een koe en 2 pony’s tegen, de koe had uiers tot zijn knieën er zielig.
Met de walkie talkies kregen we contact met de leiding (het was namelijk al erg donker) Ze kwamen met de auto en namen Marloes, Kelly, Merel en Maxime mee. Die waren erg lui XD!
De andere liepen verder. Toen het eng begon te worden kwam opeens de leiding ons ophalen (Michele, Elske, Dewi en Taryn).
We reden naar het kamp en Taryn zei OMFG en Erwin stopte gelijk!
Toen we weer verder reden, kwamen we uiteindelijk bij de “spooky”slaapplaats. Daar moesten we nog even (maar niet heus) de frietbuil opzetten. Dat was erg vervelend.
  
Dindag 14 juli
De vijfde dag.
We werden er vroeg wakker gemaakt. Niet erg prettig dus….
We gingen de tent opruimen en daarna eten in een weiland iedereen moest hun oude thema van de grondstoffen weer inleveren.
Ons eerste hike opdracht om steeds dichter bij het kampterrein te komen, was muntjes volgen. Maar zoals altijd, ging er weer iets mis. Maarten had per ongeluk een muntje verkeerd gelegd. Dus wisten wij niet meer waar we heen moesten. Uiteindelijk liepen we weer goed, en kwamen we bij attractiepark Hellendoorn uit. De rest van de dag gingen we ons dus vermaken daar. Het was heel gezellig. Aan het eind van de dag, voordat we weg gingen daar, moesten we eerst nog een grondstofspel doen, om te kijken wat voor grondstof spionage we waren.
We waren die avond helemaal kapot, maar toch moesten we nog een avondspel doen.  Het was een hele gezellige dag, maar we waren kapot.
 
Woensdag 15 juli
De zesde dag
Vandaag was een chilldag. We mochten uitslapen tot half 12, we waren namelijk doodop van de hike. Toen gingen we brunchen met croissantjes, pistoletjes en krentenbollen plus ei met spek. En als drinken Yogho yogho. Daarna gingen we naar Ommen. We gingen daar het ruilspel doen. We begonnen met een ei ruilen.
De opdrachten waren:  1 zoveel mogelijk spullen
                                          2 een thema(je spullen)
Veel winkels deden niet mee, omdat het heel vaak gespeeld wordt hier. Na het ruilspel gingen we shoppen. Iedereen is geslaagd voor iets leuks. Om half 7 moesten we terug op het kampterrein zijn. ’s Avonds aten we BBQ. Er zijn in totaal 3 worstjes en 2 hamburgers in de BBQ gevallen. Onze koks waren Dewi en Marloes. Na het eten kwamen er een paar lekkere rowans doe ons uitnodigde. Toen we ernaar toe gingen stonden ze al niet meer, dus zijn we naar de verkenners gegaan. Daarna zijn we nog wat terreinen doorgelopen opzoek naar een Duitser uit Hellendoorn (niet gevonden).
 
 
Donderdag 16 juli
De zevende dag
Vandaag was het een leuke dag want we gingen boogschieten en dat was heel leuk. We mochten 1 ½ uur boogschieten en iedereen heeft wel een keer het bord geraakt. Toen we klaar waren was het al 12.00 uur dus gingen we middag eten dat was heel spannend (niet dus). En toen gingen we cadeautjes kopen voor Desi en Erwin, dus moesten we naar het dorpje. Voor Erwin kochten we een prachtig mok met Superman er op. Voor Desi kochten we een droomvanger en een kettinkje met een hartje. En voor hen allebei hebben we een libel en een gelukspoppetje gekocht.
Daarna gingen we naar het zwembad het “Olde Vechte” dat was leuk allen het water was wat aan de koude kant. Maar het was heel gezelli.
Doeg tot morgen
 
Vrijdag 17 juli
De achtste dag.
’S Morgens begon het grote opruimspel, iedereen had is uit elkaar te halen of op te ruimen.
In de loop van de middag gingen de padvindsters naar het dorp van Ommen. Ze hadden aangegeven bij de leiding dat graag zelf wilde bepalen wat ze gingen eten en dat natuurlijk ook nog zelf koken. De padvindsters kregen geld mee en moesten eten halen voor 6 personen. De groepjes bestonden uit: Michele, Taryn, Elske en Maxime en als leiding waren Erwin en Desi. In de tweede groep zaten: Marloes, Kelly, Dewi en Merel en als leiding waren Maarten en Patricia. De opdracht was een voor- hoofd en nagerecht. Bij het ene groepje was het meer succes dan bij het andere groepje. Maar de gezelligheid was er niet minder om.
Na het eten en het opruimen van de afwas. Werden de ronden tenten nog even afgebroken.
Daarna kregen de meiden een dropping (een echte), niet zomaar een avond wandeling waar de leiding vertelt waar je naar toe.
 
Zaterdag 18juli
Negende dag
’S morgens vroeg opstaan want we gaan vandaag naar huis.
Alle meiden hebben in een grote tent geslapen. Door de goede taak verdeling was de rommel snel opgeruimd. Voor het wisten stonden de ouders al voor ons neus.
Om half een onder het genot van een heerlijk “bammetje”werd er aan de ouders een uitleg gegeven wat de bedoeling was van het spelbord.
Na het zomerkamp op de eerste opkomst zullen we de laatste stukjes plaatsen.
 
 
 
Alle padvindsters lekker moe en met een heerlijk voldaan gevoel naar huis.
Hopend dat jullie kunnen terug kunnen kijken om een gezellig weekje kamp.
 
Fijne vakantie en tot de 29ste augustus.
 
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van scouts-meisjes

 
Winst voor meiden Ferguson tijdens RSW! (04-05-15)
 
Charlotte (20-11-14)
 
High Lights (02-11-14)
 
Jarig (19-10-14)
 
Strandbuggy (14-09-14)
 
Autowassen (17-06-14)
 
December Weekend (26-12-13)
 
schoonheidsdag (02-12-13)
 
Fotostrip (18-11-13)
 
Zeepjes maken (04-11-13)