Stamnieuws

door Cobrastam op 14 april 2010

Stamnieuws

Beste lezer van de E-FP,

Hieronder weer een stukje vol met belevenissen van de Cobrastam.

Kijkavond bij de stam

Op 2 april hadden we een gezellige kijkavond op de stam. Op de kijkavond mogen de oudste explo’s alvast wat van de verrukelijke sfeer komen proeven die de Cobrastam te bieden heeft. Dit jaar zijn dat Tycho (kabouterleiding) en Beaudine (Beverleiding). Beaudine kon helaas niet op deze fijne paasavond, maar gelukkig heeft Tycho plezier voor twee gemaakt op zijn eerste stamavond.

Ik-kijk-door-een-gat-bord

Ja hoor, dit jaar was er weer een Duinenmars! Namens het groepsbestuur werd er aan de stam gevraagd om een bord te maken waar je je hoofd doorheen kon steken en rotte tomaten naar kon gooien.. grapje. Waar een foto van gemaakt kon worden. Dit leek ons een leuke stamactiviteit. Zo had Bagheera alle spullen prima geregeld. We hadden een laptop op een beamer geplaatst en daarop afbeeldingen gebeamd. Zo hebben we de tekeningen over kunnen tekenen, inkleuren en de randen kunnen maken. We zijn begonnen op 2 april, 3 april hebben we de tekeningen en verf af kunnen krijgen, en 9 april hebben we het helemaal af kunnen krijgen met een handig klap-systeem en frame.

Op de parkeerplaats van de Duinenmars stond een mooi pionierwerk, een boot, en nog wat kraampjes. Maar het Ik-kijk-door-een-gat-bord was toch wel de trekpleister. Komt waarschijnlijk ook doordat het niet helemaal scouting-gerelateerd was maar we waren erg blij met het resultaat en we hopen het nog vaker te kunnen gebruiken. Foto’s van hoe het gemaakt is en hoe het gebruikt is staan online!

Zomerkamp 2010.

Het is weliswaar april, maar we hadden al in oktober besloten om naar Schotland te gaan. En wel Meggernie om daar lekker in de highlands (Lowlands doen we lekker in Nederland) van de prachtige natuur en whisky te genieten. Hoewel dit later onmogelijk bleek qua kosten hebben we toch een andere plek in Schotland gevonden. Namelijk Edinburgh/Bonaly! Tickets zijn besteld en we hopen dat we in Schotland ook een digitaal logboek bij kunnen houden zodat we jullie op de hoogte kunnen houden.

Binnenkort meer geweldige belevenissen van de stam!