Beverweekend 5&6 maart

door Eline op 27 maart 2011

Beverweekend 5&6 maart

De Bevers moesten er even op wachten, maar zaterdag 5 maart was het eindelijk zo ver! Om 11 uur verzamelden de Bevertjes op de Clan voor het langverwachte weekend. Er werd een creatieve start gemaakt met het knutselen van eigen handpoppen. Saaie, kale, witte sportsokken werden omgetoverd tot de mooiste prinsessen, engste monsters etc.

Na het middageten vertrokken de Bevers  met het openbaar vervoer helemaal naar Scheveningen.
10 drukke bevers in een tram is toch wel een hele beleving. Want wat gingen we nou precies doen!?
Gelukkig kwam er al snel duidelijkheid. We gingen naar een voorstelling van Kooman’s Poppentheater!

De Bevers konden meeleven met het klimbuideldier Koeskoes die eenzaam in het Rietland woont. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan een kookwedstrijd! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand vals speelt. Maar dan is er ook nog een grote kikker die hoe dan ook de wedstrijd wilt winnen en roet in het eten gooit. Wie zal de wedstrijd en de hoofdprijs winnen? Vraag dat maar na bij uw zoon of dochter!

´╗┐Na een zich helemaal moe te hebben gerend, tijdens het wachten op de bus, gingen de Bevers weer terug op weg naar de Clan. Daar aangekomen stond het eten al op ons te wachten! Snel schoven we aan tafel om de lekkere macaroni maaltijd van Tweety en Tinkelbel te eten.

Nog geen uur later stonden er opeens héél veel andere Bevers bij de Clan voor de deur. Het regiospel begon! De Teddybeer was kwijt en samen gingen alle Bevers op zoek naar de knuffel. Door middel van het volgen van glow-in-the-dark staafjes kwamen onze Bevers uiteindelijk aan bij het gebouw van de Mohicanen, waar ze na het terugbrengen van de beer lekker konden opwarmen met chocolade melk.

De volgende ochtend waren de Bevers al weer vroeg wakker. Na het ontbijt en het opruimen van de slaapspullen knutselden de kids nog een mooi masker, mochten ze samen met JoJo poffertjes bakken en zorgde Pucca voor lekkere tosti’s. Om 2 uur was helaas het weekend en hiermee ook de voorjaarsvakantie voorbij.