Jubileumkamp 2013 - Waar gaat de reis naar toe?

door Jubileumkampcommissie op 02 oktober 2011

Jubileumkamp 2013 - Waar gaat de reis naar toe?

Eerder in de nieuwsberichten heb je kunnen lezen hoe geweldig het groepweekend is geweest. Hoewel het weekend geweldig was, was er toch iets vreemds aan de hand, iets wat we nog even met jullie willen delen.

Het begon allemaal op de zaterdagmiddag van het weekend. Net voor het avondeten kwam een meisjeswelp uit haar tent uit en riep: “Kijk wat ik in de tent heb gevonden!’. Zij hield daarbij een grote ‘taartpunt’ omhoog. Niet veel later vonden ook leden van andere onderdelen vergelijkbare taartpunten in hun tenten.

Terwijl de leiding van de onderdelen verder gingen met het programma, probeerde de bestuurs- en commissieleden uit te zoeken waar de taartpunten vandaan kwamen. Die komen er toch niet zomaar in de tenten? Wie doet nou zoiets? Zijn er marsmannetjes of trollen op het terrein of zijn het de kleine veldmuisjes van “Het Solleveld”?

Helaas lukte het niet om het mysterie van de taartpunten in het weekend al op te lossen. Daarom werden op 3 september de gevonden taartpunten door de speltakken nog eens goed bekeken. De welpen en scouts ontdekten al snel dat je met de taartpunten samen een puzzel vormden.

Door de taartpunten in de cirkel te leggen ontstaat er een landkaart met daarop een deel van Europa. Tevens werd de volgende tekst zichtbaar:

“Jubileumkamp 2013 – Waar gaat de reis naar toe? - 95”.

Aha! Voor de commissieleden van het groepsweekend was het nu duidelijk, de collega’s van de Jubilieumkampcommissie zitten hier achter. Nu is het nog de grote vraag wat betekent die tekst op de kaart? Iedereen die al wat langer bij de groep is weet misschien wel dat we elke vijf jaar met de hele groep op kamp gaan, dat heet het jubileumkamp. En als we de tekst op de kaart moeten geloven is het in 2013 weer zover. Dat duurt natuurlijk nog wel even, maar voor een dergelijk groot kamp wordt er altijd vroeg begonnen met de voorbereidingen.

Vraag jij je ook af waar de reis naar toe gaat? Er staan een hoop landen op de kaart België, Duitsland, Denemarken en nog wel een paar. Zou het niet leuk zijn om met de hele groep naar een van die landen te gaan? Als je zo ver weg wilt op kamp dan moet daar natuurlijk wel geld voor komen. Binnenkort beginnen we dan ook aan onze eerste actie om geld te verdienen en de hele groep helpt mee. Zo kunnen we in 2013 allemaal genieten van een wel verdiend zomerkamp.

Hoe we dat geld gaan verdienen? We zijn nog in overleg met een speciaal iemand uit Spanje. Dat wordt vast heel bijzonder, daar horen jullie binnenkort meer over.

Geen marsmannetjes en ook geen muisjes dus, maar de jubileumkampcommisie was het die met de taartpunten had gestrooid. Dat mysterie is nu dus oplost. We hopen dat de commissie snel meer informatie heeft over het Jubilieumkamp in 2013!

Wij hebben in ieder geval veel zin in een geweldig groepskamp en hopen dat het net zo geweldig wordt als afgelopen groepsweekend. Wij hebben dat weekend genoten van de geweldige sfeer. Via deze weg willen we alle leden, stafleden en bestuur bedanken voor hun aanwezigheid en inzet tijdens het weekend. Het was top!