de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

De Grieken dag 2

door Bagheera op 09 juli 2012

De Grieken dag 2

Vanochtend vroeg op om te zien dat het nog regende, maar gelukkig waren er ook zonnestralen en droge plekken te vinden.

Vandaag was de dag van Herakles, we gingen hem ondersteunen bij de 12 werken welke hij voor koning Eurystheus moest doen en hebben hiermee hem en onszelf een eind op weg geholpen in de goede richting.

We begonnen met het verslaan van de Leeuw van Nemea, waarbij we zonder dat hij het merkte zijn klauwen van hem af moesten pakken om hem zo te villen, dit moest omdat als we gewoon op hem af zouden rennen het veel te gevaarlijk zou zijn.

Daarna verscheen uit het duister de tienkoppige Hydra van Lerna, welke als we een kop afhakte er zo weer twee bij groeide. Dus gingen de welpen op zoek naar een methode om na het afhakken ook de wond dicht te schroeien en slaagden hierin. Hoewel het even leek of geen einde aande de koppen kwam, viel uiteindelijk de laatste kop er af en viel de draak dood neer.

Herakles kwam ons vervolgens vragen om te assisteren de stymfalische vogels te verjagen of uit de weg te ruimen, we kozen voor het laatste omdat we de zwakke plek van de vogels namelijk wisten. Voor deze vogels was een goed gebakken appeltaart namelijk vergif.... met als eigen touch een paar heerlijke M&M's (mmmmmmmmmmm). De vogels aten zonder er bij na te denken het appelgebak (met M&M's) op en vielen ten aarde. Om dit te vieren namen we een heerlijk zelfgebakken stuk appeltaart (met M&M's).

Om ons zelf nog even ten dienste te zijn hebben we offerplaatsen gemaakt om de god Apollo tevreden te stellen, de beschermheer van de welpen. Hierbij hoorde natuurlijk een een ritueel wat de welpen uit hun dikke duim hebben gezogen, maar dit stelde de god wel degelijk tevreden.

Omdat de welpen Herakles hadden geholpen, vonden ze natuurlijk ook een gunst terug. Dit vond Herakles geen verkeerde eis en gaf zijn woord dat hij voor hun boten zou regelen om hun eilandrijk verder uit te breiden. Maar de rare kwibus kwam zijn schuld wel op een appart moment inlossen, het was al donker en de welpen waren reeds gaan slapen. Maar de welpen trokken hun kleding aan en volgden Herakles naar de  boten. Helaas stond er tussen hun en de boten een zwarte gedaante welke hun vertelde dat hij Zeus was, de vader van Herakles. De welpen gingen onverschrokken op hem af en braken de drie cirkels van licht af waardoor de god beschermd werd, maar helaas konden de welpen niet geheel zegen vieren omdat de gedaante bang werd en verdween in de nacht.

De Grieken dag 2 De Grieken dag 2
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-jongens

 
Geschriften van de Ninja I (21-07-14)
 
Groenten & Fruit (26-01-14)
 
De welpen begeven zich op glad ijs (15-02-13)
 
De Grieken dag 7 (14-07-12)
 
Recept heerlijk welpenkamp (14-07-12)
 
De Grieken dag 6 (14-07-12)
 
De Grieken dag 5 (13-07-12)
 
De Grieken dag 4 (12-07-12)
 
De Grieken dag 3 (10-07-12)
 
De Grieken dag 2 (09-07-12)