de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

De Grieken dag 3

door Bagheera op 10 juli 2012

De Grieken dag 3

Net opgestaan zijn de welpen begonnen aan de ochtendgym, dus lekker even rennen en wat oefeningen doen. Maar het werd nog leuker, want de ochtendgym liep door in een potje honkbal, waar de welpen nog wat energie in kwijt konden. Na twee innings gespeeld te hebben was de stand 18 voor het team van Oe en 12 voor het team van Bagheera. Iedereen had ondertussen honger gekregen we zijn lekker gaan ontbijten.

Direct na het eten kwam Poseidon langs en daagde ons uit om elke goede vlotten te maken om de zee over te steken. Deze uitdaging namen we uiteraard aan en ze begonnen van piepschuim boten te maken en van stof zeilen om verder en sneller te gaan over de zee. Zo gingen de welpen met 14 boten naar de zee en alle boten gingen goed te water en kozen meteen het ruime sop. Er waren zelf een aantal zeeslagen van boten welke met elkaar een aanvaring hadden. Vervolgens werden de bootje uit het water gevist en zijn twee dappere welpen (Lars 2 en Ezio) het water ingedoken om de laatste bootjes te pakken.

Toen we terug waren kwam Poseidon langs om nog een laatste poging te doen om ons tegen te houden. We pakten hem terug met een koekje van eigen deeg en een groots watergevecht volgde waarbij niemand gespaard bleef. Hoewel de welpen al nat waren werden ze nog net wat natter, ze gingen namelijk onder de douche.

Helemaal schoon en wel gingen de welpen weer verder om Artemis tegen te komen, deze wilde ons laten zien hoe we een boog konden maken om veilig door haar gebied heen te komen. Dit vonden de welpen een goed plan en 14 mooie bogen waren zo gemaakt om daarna even te oefenen in het bos.

Na het eten van heerlijke pannenkoeken (hulde aan de kookstaf) gingen de welpen een offer brengen aan de god Apollo, met het bijpassende ritueel. Omdat de god Apollo zeer gecharmeerd was van onze offers kregen de welpen een badge voor op hun toga om aan te geven bij welke groep ze horen. Hierna nog even lekker zingen bij het kampvuur om vervolgens lekker te gaan slapen

De Grieken dag 3 De Grieken dag 3
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-jongens

 
Geschriften van de Ninja I (21-07-14)
 
Groenten & Fruit (26-01-14)
 
De welpen begeven zich op glad ijs (15-02-13)
 
De Grieken dag 7 (14-07-12)
 
Recept heerlijk welpenkamp (14-07-12)
 
De Grieken dag 6 (14-07-12)
 
De Grieken dag 5 (13-07-12)
 
De Grieken dag 4 (12-07-12)
 
De Grieken dag 3 (10-07-12)
 
De Grieken dag 2 (09-07-12)