de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

De Grieken dag 4

door Bagheera op 12 juli 2012

De Grieken dag 4

Na het ontbijt waarbij de welpen dachten dat ze aan het ochtendgym ontsnapt waren, kwam Ares langs. Ares is de god van de Oorlog, strijdlust en competitie, daarnaast is hij de beschermheer van de Olympische spelen en wilde Ares ook dat wij hier aan mee zouden doen (nee niet in Londen). De Olympische spelen was onderverdeeld in snelheid, kracht, kunde en techniek, waarvan allen behaald moesten worden.

Zo hebben de welpen sprint en estafette, gewichtsheffen en touwhangen, boogschieten en verspringen, speerwerpen en kogelstoten gedaan. Al deze sporten werden goed af gerond en een ieder was wel goed in een bepaalde sport en het leverde zo veel winnaren op.

Na deze individuele spelen gingen we een groepsspel doen, dit was blind volleybal en teste reflexen zowel als balcontrole. Dit was wel even een uitdaging maar leverde prima foto's op.

Eenmaal klaar met de lunch kwam Pallas Athena langs, de godin van de wijsheid, strategie en de beschermvrouwe van steden. Die gaf de leiding alle benodigdheden om de welpen een spel "Kolonisten van Catan: steden & ridders" maar dan lagen de grondstoffen in het bos. Het ging heel lang gelijk op maar door toch een aantal slimme zetten liep een groepje flink uit.

In de avond hebben de welpen kaarten naar huis geschreven en zijn daarna lekker naar bed toe gegaan.

Midden in de nacht werden de oudsten uit bed gehaald, ze zaten de hele dag al te zeuren over de dropping en ze waren blij op de bank te zitten in de grote zaal en waren er klaar voor. Maar helaas voor hun ging de leiding daarna door met de andere welpen eruit te halen, een gewoon avondspel... geintje van de leiding.

Hades stond buiten op allen te wachten en de welpen hielpen hem met zijn staf weer in elkaar te zetten, met een bijbehorend ritueel. Dit eenmaal gedaan hebbende hielp Hades de welpen op weg om zeus te kunnen verslaan, maar helaas was was hij niet te vertrouwen en leidde ond in een val. De welpen zaten in een grot met maar één uitweg, maar daar lag onderhand een Cycloop voor die alleen maar zijn eigen kudde door liet. De welpen hebben het slim aangepakt en verblinden de cycloop en glipten langs hem onder de huid van zijn eigen kudde.

De Grieken dag 4 De Grieken dag 4
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-jongens

 
Geschriften van de Ninja I (21-07-14)
 
Groenten & Fruit (26-01-14)
 
De welpen begeven zich op glad ijs (15-02-13)
 
De Grieken dag 7 (14-07-12)
 
Recept heerlijk welpenkamp (14-07-12)
 
De Grieken dag 6 (14-07-12)
 
De Grieken dag 5 (13-07-12)
 
De Grieken dag 4 (12-07-12)
 
De Grieken dag 3 (10-07-12)
 
De Grieken dag 2 (09-07-12)