de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

De Grieken dag 6

door Bagheera op 14 juli 2012

De Grieken dag 6

"Wakker worden", riep de leiding, de welpen veegden de slaap uit hun ogen. Het was heel vroeg in de ochtend en alle welpen lagen nog in bed. De welpen gingen een dagje uit dus ze moesten vroeg op om de juiste trein te pakken, anders konden ze veel te kort blijven. Want het was twee uur reizen, met een paar keer overstappen; van bus naar trein, naar limotrein, naar trein, naar bus. En omdat het in een dorp was reden er alleen maar kleine busjes, dus moesten de welpen verdeeld worden over busjes en de kookstaf hielp ook door met de wagen een aantal op te pikken.

Daar stonden de welpen voor de ingang van toverland, de hele dag konden we in achtbanen en in andere attracties, zelfs de survivalbaan is door een aantal veroverd. De leiding verzamelde bij een grote junglegym en de welpen liepen op en aan om toch nog even wat eten uit hun tas te halen of om hun portemoneetje op te halen. Er kon namelijk van alles gekocht worden in het pretpark, van lekker snoep tot leuke souveniertjes uit het winkeltje.

Maar helaas aan alles komt een eind en we moesten weer naar huis, weer in de trein en bus op weg naar het kampgebouw. waar de kookstaf al weer bezig was met een lekkere maaltijd, waarna we lekker gingen slapen.

Maar midden in de nacht gebeurde er toch weer wat, de oudsten werden namelijk uit hun bed gehaald voor... jawel, de dropping. Omdat de welpen hier natuurlijk het beste zlf over kunnen vertellen, hier hun verhaal:

"Toen we begonnen dachten we dat het dichtbij was, maar het was niet dichtbij, het was ongeveer tien kilometer lang. In het begin mochten we kiezen welke kant we op mochten, maar halverwege ging de leiding een beetje helpen. We hebben veel padden gezien (7) en één ree. Op een gegeven moment gingen we op de heide en op het laatst gingen we over een vieze brug. toen we terug kwamen deed Ikki de deur niet open, maar gelukkig deed Stikki, de kookstaf, de deur wel open. Daarna kregen we fristie, dat was heel lekker. Daarna gingen we meteen slapen, want we waren heel erg moe, maar de dropping was superleuk."

Hier is alleen nog maar aan toe te voegen, dat het zowel voor de leiding als voor de kinderen spannend was, maar we hadden het niet willen missen.

 

De Grieken dag 6 De Grieken dag 6
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-jongens

 
Geschriften van de Ninja I (21-07-14)
 
Groenten & Fruit (26-01-14)
 
De welpen begeven zich op glad ijs (15-02-13)
 
De Grieken dag 7 (14-07-12)
 
Recept heerlijk welpenkamp (14-07-12)
 
De Grieken dag 6 (14-07-12)
 
De Grieken dag 5 (13-07-12)
 
De Grieken dag 4 (12-07-12)
 
De Grieken dag 3 (10-07-12)
 
De Grieken dag 2 (09-07-12)