de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

De Grieken dag 7

door Bagheera op 14 juli 2012

De Grieken dag 7

De welpen begonnen de dag met uitslapen, omdat een dropping niet in je koude kleren gaat zitten. Het was ook wel lekker een dag wat later opstaan en gaven de welpen nieuwe energie om het belangrijkste van dit kamp te doen, Hades verslaan.

Hiervoor kwam zeus na het ontbijt langs, om ons de weg te vertellen naar Hades. Wij moesten namelijk eerst naar de onderwereld om de hellehond Kerberos te verslaan en daarna konden wij pas naar Hades. Om bij de onderwereld te komen moesten we de rivier de Styx oversteken, hiervoor moesten we de veerman betalen. Na het zoeken van de muntjes zijn de welpen met het muntje op hun tong naar de veerman gegaan en deze liet ons toe in de onderwereld. In de onderwereld moesten we het licht vanuit bovengronds via spiegels naar Kerberos toe leiden en vasthouden, zodat deze in rook op ging.

Toen de hellehond dood was, zijn we gelijk doorgegaan naar de Olympus om Hades te verslaan. Maar we moesten oppassen want hij had nog steeds de bliksem van Zeus, welke hij al een keer eerder tegen ons had gebruikt. De oplossing hiervoor was snel bedacht, de welpen moesten een bliksemafleider maken om de bliksem op te vangen en vervolgens terug te gooien naar Hades. Dit verzwakte hem en maakte hem angstig, want hij zette het op een lopen… welpen er achteraan. Allereerst werd zijn helm afgepakt, de schedelhelm met hoorns was nu van de welpen en kon Hades niet meer beschermen. Daarna was het tijd om de staf, welke de welpen nog in elkaar hebben helpen zetten, van Hades af te pakken en de kracht ervan te breken door de staf weer uit elkaar de halen. Dit lukt na een worsteling en Hades viel uitgeput ter aarde, de welpen hadden hem verslagen en zijn levenkracht vloeide weg. Hoewel hij als god wel ontstervelijk was, was hij nu machteloos en zonder enige kracht.

De overwinning kon gevierd worden en dit werd gedaan door middel van een bonte avond. Waarbij iedere welp een leukstukje opvoerde en ook de leiding en de kookstaf hadden natuurlijk wat bedacht.

Zo eindigde de laatste echte dag van het kamp, de dag erna al weer naar huis. Het was vermoeiend en af en toe te veel regen, maar boven alles was het leuk, heel heel leuk. Namens de hele leiding hopen we dat de welpen een geweldig kamp hebben gehad, wij in ieder geval wel. Rust lekker uit, ga lekker slapen en ga alles doen wat niet kon op kamp en wat je gemist hebt. Tot vogend jaar op het groepsweekend.

De Grieken dag 7 De Grieken dag 7
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-jongens

 
Geschriften van de Ninja I (21-07-14)
 
Groenten & Fruit (26-01-14)
 
De welpen begeven zich op glad ijs (15-02-13)
 
De Grieken dag 7 (14-07-12)
 
Recept heerlijk welpenkamp (14-07-12)
 
De Grieken dag 6 (14-07-12)
 
De Grieken dag 5 (13-07-12)
 
De Grieken dag 4 (12-07-12)
 
De Grieken dag 3 (10-07-12)
 
De Grieken dag 2 (09-07-12)