door Jubileumkampcommissie op 18 januari 2013

Drukte van belang tijdens Nieuwjaarsviering

Er stond weer een grote kring daar bij de vlaggenmast voor de Clan, aan het begin van de eerste opkomst van 2013, het jaar dat de groep 95 wordt, het jaar van het jubileumkamp. Leuk om de hele groep zo bij elkaar te zien, met deze kinderen en staf gaan we straks naar Denemarken.

Afgelopen zaterdag hebben we tijdens de nieuwjaarsopkomst een spel gedaan waar ieder groepje zoveel mogelijk puzzelstukjes moest verdienen. Dat konden ze doen door te winnen bij de verschillende spelletjes.

Zo was het bij ‘ren je rot’ echt even heel hard rennen als je bij de juiste boom wilde gaan staan bij de strikvraag ‘bij welke boom staan de meeste kinderen’.  Achter het meertje mocht je alleen iemand tikken als je schonere voeten had dan de anderen. Even rennen om weer schone voeten te krijgen en weer hup het veld in. Er werd gelukkig veel bewogen tijdens het spel want het was flink koud in het bos. En als dat nog niet genoeg was om warm te worden kreeg iedereen op de Clan een mok heerlijke chocolademelk en een roze koek.

Aan het eind van de dag waren alle puzzelstukjes gewonnen en mee terug genomen naar de Clan. Daar stonden de tafels en banken alweer klaar voor de boerenkoolmaaltijd. Terwijl de leden en staf met z’n allen in één lokaal zaten te eten heeft de spelleiding de puzzelstukjes geteld. Samen vormden de puzzelstukjes de vlag van Denemarken. Da’s ook toevallig, daar gaan we deze zomer naar toe op kamp! Er was een groepje die maar liefst vier keer gewonnen had en dus waren zij de winnaars van het spel.