Verkennerweekend Bieslandse Bos

door Verkenners op 28 mei 2013

Verkennerweekend Bieslandse Bos

Afgelopen weekend gingen we lekker kamperen op het Bieslandse Bos. De vooruitzichten waren qua weer niet al te best, dus iedereen had zijn regenpak en laarzen klaarliggen. Gelukkig hadden we deze niet echt nodig! Het hele weekend droog, met uitzondering van in de nacht, toen we heerlijk in onze nieuwe tentjes lagen.

De nieuwe tenten zijn erg mooi! Wel wat lastig op te zetten, zeker een eerste keer maar dat mocht de pret niet drukken. Ze stonden als een huis en waren goed waterdicht.

We hebben van het weekend tevens nog wat verder gewerkt aan onze technieken, we hebben in voorbereiding op het kamp vast een keuken gebouwd per patrouille. Dit ging al heel snel de goede kant op, iedereen begint het pionieren goed onder de knie te krijgen. Nadat de keukens waren afgebouwd konden we beginnen met koken. Het was een eenvoudige maaltijd, pasta met groenten en kaassaus maar hij smaakte er alleen maar beter door. Pionieren maakt hongerig.

‘s Avonds was er nog tijd voor een spelletje en hebben we lekker rond het kampvuur gezeten en was het alweer tijd om naar bed te gaan.

Zondag gingen we lekker ochtendgymen en hebben we alles weer afgebroken en ingepakt. Het was een mooi weekend en een goede voorbereiding voor het zomerkamp!

Verkennerweekend Bieslandse Bos Verkennerweekend Bieslandse Bos