PL / APL Weekend

door Verkenners op 23 oktober 2013

PL / APL Weekend

Eindelijk was het zover, de PL’s en APL’s hadden een speciaal weekend! Er werd eerst lekker gelunched op de Clan. Toen de lunch verorberd was vertrokken ze zelfstandig uit de Clan. Met wat gespannen blikken of ze het allemaal wel zouden halen treuzelden ze wat op de drempel van de Clan maar ze gingen op pad. De eerste opdracht was om met de tram richting Den Haag Centraal te komen.

Dit bleek een eenvoudige opdracht. De goede trein vinden was ook een makkelijke opgave. De trein zou hen brengen naar Heemstede-Aerdenhout. Tijdens de reis kregen ze verschillende foto opdrachten die onderweg vervuld moesten worden.

De locatie waar de GPS ze heen moest wijzen (als de GPS het ook daadwerkelijk gedaan had) was de Albert Heijn in Aerdenhout. In deze Albert Heijn mochten ze hun eigen diner samenstellen. Het beloofde een lekkere maaltijd te worden, gebaseerd op een gerecht dat ze op kamp al hadden gegeten, shoarma, aardappeltjes en salade. Ze kochten ook gelijk maar wat snacks en drinken voor ‘s avonds in de tent.

De eindlocatie van vandaag moest bereikt worden door middel van een telefoon, dit was (natuurlijk) het Naaldenveld. Toen de verkenners daar aankwamen was de tent al opgezet door de leiding! Wat een luxe! De verkenners gingen hun slaapspullen klaarleggen en vervolgens beginnen met eten koken. Het was een geslaagd diner en ze hadden bijna alles opgegeten, het had dus goed gesmaakt.

Toen het corvee voltooid was (Duurt lang!) konden we beginnen met het avondprogramma. We begonnen met een Quiz gecombineerd met een aantal GPS coordinaten. Ieder antwoord wees naar een GPS coordinaat. Toen het een beetje begon met regenen en we de tafels naar binnen in de leidingtent hadden verplaatst gingen we verder met een bordspel. De bedoeling was om zo snel mogelijk de keizer te worden. Door het doen van opdrachten kon je goud verzamelen. Dit goud had je nodig om op te klimmen in de rangorde.

Vervolgens was het tijd voor een iets serieuzer onderdeel en keken we even vooruit naar de verwachtingen voor de PL’s en APL’s voor het komende seizoen. Wat verwachten we van een goede PL, hoe kun je dingen nou het beste aanpakken, waar kun je terecht voor advies. Er werden een hoop Post-IT’s beschreven en opgeplakt. De regen hield aan dus we bleven nog even lekker in de tent zitten. Na al dit gepraat was het alweer tijd gegaan om naar bed te gaan. De leiding probeerde nog een vuurtje te stoken maar dit ging helaas niet doordat al het hout echt gigantisch vochtig was.

De verkenners gingen lekker naar bed, de leiding volgde hier niet zo heel lang na. Zondagochtend begonnen we met een lekker ontbijtje. Het was nog best wel lekker droog. Na het ontbijt gingen we onze spullen inpakken en deden we een spel op een onbewoond eiland, waar beperkt voedsel, een pan, en een opener was. De enige oplossing was om alle spullen te delen waardoor iedereen plezier had van de knakworstjes die we hadden verzameld. Alle verkenners hadden nog een foto meegenomen waar hij goede herinneringen aan had. Tijdens de knakworstjes vertelde iedereen over deze spraakmakende foto.

Toen ging het regenen, heeeeeeeeeeeel hard regenen en moesten we de tenten nog inpakken. Iedereen trok zijn regenpak aan en ging aan de slag. Zonder mokken en klagen werden alle spullen ingepakt en toen alles was ingepakt was het alweer tijd om terug te reizen naar Den Haag.

Het was een mooi en gezellig weekend, ondanks de regen die we hebben gehad!

Volgend jaar weer?

PL / APL Weekend PL / APL Weekend