Verkenner Kerstweekend

door Verkenners op 24 december 2013

Verkenner Kerstweekend

Verkenner Kerstweekend (“Wie is de Snor”)

Movember lag officieel alweer een tijdje achter ons, voor de verkenners geen reden om er toch nog even aan mee te doen! We begonnen het weekend met het ontwerpen en maken van onze eigen snor wat tot een mooi gevarieerd resultaat leidde. Vervolgens probeerden we een brug te maken van een strook papier die zo’n groot mogelijke afstand kon overbruggen!

We hadden een goed weekend uitgekozen om binnen dingen te doen, want het herfstachtige weer buiten zorgde voor een aangename sfeer binnen. Na dat knutselen hadden we allemaal wel een beetje honger gekregen! We gingen aan de slag om het kerstdiner voor te bereiden, spulletjes klaarzetten, groenten snijden. Toen konden we aan tafel. Een ware batterij aan gourmetstellen was uitgerukt om iedereen van genoeg grillruimte te voorzien. Er werd lekker gegeten, goed gedronken en als klapper op de vuurpijl geeindigd met een heerlijke ijstaart (inclusief vuurwerk!).

Na het diner werd er hard gewerkt om de rotzooi weer op te ruimen en af te wassen, om op tijd klaar te zijn voor het volgende onderdeel! We gingen discobowlen op bowlingbaan Ockenburgh! De verkenners gooiden strikes en spares, (of ook wat ballen in de goot), en na een uurtje hielden we het voor gezien. Op de Clan was het bijna weer tijd geworden om te gaan slapen, maar niet voordat we een potje weerwolven hadden gedaan. Het eerste potje wonnen de burgers zowaar!

Na een rumoerige nacht was het alweer zondag. Een heerlijk stukje ochtendgym, een lekker ontbijtje en het was tijd voor wat spelletjes in het thema “Wie is de Snor”. Tijdens de spelletjes was er een iemand de aangewezen persoon om zo onopvallend mogelijk de boel te saboteren. We speelden nog een spelletje levend stratego en sloten het weekend af met de legendarische Ikki’s Kerstballen Bingo!

Het was een leuk en gezellig weekend, heel fijne feestdagen toegewenst en tot volgend jaar!

Verkenner Kerstweekend Verkenner Kerstweekend