Vader-Zoonweekend

door Verkenners op 19 juni 2014

Vader-Zoonweekend

Afgelopen weekend was het dan eindelijk z over. Hier had de leiding al het hele jaar naar uitgekeken: Het vader-zoonweekend! Het was voor de groep ook al jaren geleden dat er voor de verkenners een vader-zoonweekend was georganiseerd!

Zaterdag rond een uur of 10:30 begonnen de ouders zich met wat gespannen gezichten te verzamelen rondom de Clan. De locatie was reeds bekend, we zouden afreizen naar het prachtige Austerlitz. Na het inladen van de spullen, het verdelen van personen over de auto’s en natuurlijk het openen met het hijsen van de vlag konden we vertrekken!

Rond een uurtje of twaalf kwamen we aan op Austerlitz, alwaar Dennis en Jeroen reeds aanwezig waren. De spullen werden uitgeladen en werden vervoerd richting het terrein waar we zouden staan. Daar werd lekker gelunched en vervolgens gingen vaders en zoons aan de slag om de tenten op te gaan zetten waar iedereen in zou overnachten. Eigenlijk waren de tenten in een mum van tijd opgezet en was het tijd om te starten met het middagprogramma.

Het middagprogramma bestond uit een mooie hike, door de bossen langs de hei en langs de Piramide van Austerlitz. Natuurlijk waren er wat routetechnieken nodig om de route te vinden van A naar B. Iedereen ging enthousiast van start en ook de vaders maakten kennis met de wondere wereld van de kaart en het kompas, puzzels en het oleaat! Het was een prachtige dag en ook het weer was ons goedgezind.

Toen alle hikegroepjes binnen waren was er tijd om even te relaxen en bereidde de leiding het avondeten voor! Het eten was rijst met kipfilet en Chicken Tonight. Na het smikkelen van het avondeten en een lekker toetje gingen we verder met het avondprogramma, namelijk hakken en zagen, voor het kampvuur! Voor veel ouders was het de eerste keer dat ze een bijl vasthielden (of in ieder geval zo’n grote), maar er werd enthousiast mee gezwaaid. De verkenners waren ondertussen bezig met het opbouwen van het vuur en ook het verzamelen van hout.

De avond was al behoorlijk ver gevorderd en het vuur werd aangestoken (met 1 lucifer, zoals het hoort!). We zongen nog even liedjes rondom het kampvuur, en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan voor de verkenners! De ouders en de leiding bleven nog even lekker zitten bij het vuur. Het beloofde een enorm gezellige avond te worden, maar nog lang onrustig te blijven J.

Terwijl de ouders en de leiding nog op 1 oor lagen begonnen de verkenners alweer aan de volgende dag. Na een ontbijtje gingen de verkenners samen met de vaders een stormbaan maken! Kruissjorringen en mastworpen en vervolgens zo snel mogelijk over de stormbaan heen. Ook dit was een lekkere intense activiteit. Toen de stormbaan weer was afgebroken (ook razendsnel overigens!) was er nog wat tijd over voor een potje levend-stratego in duo’s. Er werd fanatiek gespeeld. Dit was tevens de afsluiting van een mooie actieve ochtend. Een paar boterhammen later gingen we weer inpakken en opruimen. Toen was het eind van het weekend alweer aangebroken.

Iedereen bedankt voor het enthousiasme, de onbevangenheid, zijn inzet en de gezelligheid. De verkennerleiding heeft het ervaren als een groot succes.

Nog een speciaal word van dank voor de vader van Thom en de vader van Lars2 bedankt voor het rijden van al het materiaal!

Volgend jaar een moeder-zoonweekend! Twijfelt u nog over deelname, vraag dan vooral eens aan de vaders hoe leuk het is geweest!

Vader-Zoonweekend Vader-Zoonweekend