Geschriften van de Ninja I

door Bagheera op 21 juli 2014

Geschriften van de Ninja I

Na een goede reis kwamen de welpen aan in het mooie hoogland, een randgemeente van Amersfoort, hier staat het gebouw waar de welpen de hele week in zullen slapen. Daar aangekomen gingen de welpen hun spullen klaarleggen, lekker lunchen en veel drinken, want het was warm. Ondertussen waren de welpen wel heel benieuwd geworden wat het thema van het kamp, maar gelukkig vonden ze al snel twee brieven met Japanse teksten. Helaas voor de welpen kon geen van hem de ingewikkelde brieven lezen en was het maar even afwachten of we ze konden gaan vertalen.

Later op de dag toen de welpen de vreemde brieven even aan de kant hadden gelegd, kwam er plotseling een zwarte schim op het terrein. Het was een Ninja die de brieven pakte, vliegensvlug tussen alle welpen door schoot en in een beweging over het hek sprong. Voordat de Ninja uit het zicht verdween riep hij nog wel boos dat het zijn brieven zijn en dat de welpen die niet hadden mogen stelen. Natuurlijk is dat niet wat de welpen hebben gedaan en tijdens het avondeten en het kampvuur hebben de welpen bedacht hoe ze de Ninja kunnen vangen en verslaan.

De volgende dag stond de Ninja echter voor het hek en bood zijn excuses aan, hij had geluisterd naar wat de welpen gezegd hadden tijdens het kampvuur en zag dat ze niet de schuldigen waren. De Ninja vertelde dat hij dacht dat de welpen bij de slechte Daimyo en zijn Samurai hoorden, maar nu wilde hij de welpen vragen om deze juist te verslaan.

De welpen wilden dit wel en de Ninja leidden hen naar zijn Sensei, om in de leer bij hem te gaan. Eerst wilde de wijze Sensei de welpen niet helpen, want de Daimyo was ook eens zijn leerling en die had hem bedrogen. Maar de welpen lieten zien dat ze goed van hart waren en (net) genoeg discipline hadden en de Sensei ging akkoord.

Een zware trainingsmiddag volgde, waarbij alles getraind werd. De eerste test was om te kijken of de welpen genoeg balans hadden, ze moesten stil blijven staan op een mok. Daarna was het van belang dat de welpen bewezen dat ze doorzettingsvermogen hadden, dit lieten ze zien door rijst van een bord te eten met stokjes. Natuurlijk is het ook belangrijk dat een Ninja sterk is, dus werd dit getraind door in voorligsteun te worstelen. Als laatste kregen de Welpen een ‘echte’ gevechtstraining.

Ook die dag was het weer warm, dus was het daarna tijd voor een watergevecht. Elke welp was bewapend met een spons en kon die nat maken om naar elkaar en naar de leiding te slingeren. Omdat je honger krijgt van een watergevecht heeft iedereen extra genoten van de spaghetti die de kookstaf had gemaakt.

Toen de welpen net wilden gaan slapen werd er plots op de deur gebonkt….

Het was de Ninja, hij had één van de slechte Samurai gevonden en wel degene die zijn zwaard had gestolen. Natuurlijk gingen de welpen hem helpen.

De welpen liepen achter de Ninja aan door de donker wordende paden en kwamen uit bij het gebied waar de Samurai zat, maar waar precies wisten ze niet. Ook werd de Samurai bewaakt door twee wachters, die de welpen weer weg joegen als ze gezien werden. Door te sluipen en alle paadjes in het gebied te doorzoeken vonden de welpen de Samurai, overmeesterden hem en pakten het zwaard terug.

Geschriften van de Ninja I Geschriften van de Ninja I