door Redactie op 13 februari 2018

Scouting Ferguson kiest een nieuwe voorzitter

Op zaterdag 10 februari jl. is tijdens de Groepsraad (hoogste beslisorgaan van elke scoutinggroep) door de aanwezige leiders en kaderleden van Scouting Ferguson, Bas Saraber als nieuwe groepsvoorzitter van Scouting Ferguson gekozen.

Hoewel er geen tegenkandidaat was, is dit toch altijd een mooi en spannend moment. Bas Saraber is na het tellen van de stemmen met grote meerderheid verkozen en zal binnenkort door onze ere-voorzitter Hans Bert Griffioen formeel in zijn functie als groepsvoorzitter worden geïnstalleerd. Bas is al sinds 2002 actief binnen de groep als leider en sinds 2015 als bestuurslid. Hij neemt het voorzitterschap over van Ernst-Jan van Broeckhuijsen die hiermee een periode afsluit waarin hij 23 jaar bestuurslid is geweest, waarvan bijna 10 jaar als groepsvoorzitter.

Na de spreekwoordelijke overdracht van de voorzittershamer was Bas zijn eerste wapenfeit als groepsvoorzitter het voorstel aan de Groepsraad om Ernst-Jan te benoemd tot ere-lid. Dit voorstel werd unaniem door de Groepsraad aangenomen waarop de reeds voorbereide oorkonde kon worden overhandigd. Ernst-Jan blijft zeker nog actief binnen de groep en zal zich gaan richten op de plannen om ons groepshuis toekomstbestendig te maken, zodat we ook na ons 100-jarig jubileum als groep nog verder door kunnen groeien.

Bij deze willen we Bas en Ernst-Jan heel veel succes wensen met de nieuwe functie en de uitdagingen die daarbij horen.