Welpen helpen rechercheur J. Fulla

door Welpen jongens op 28 maart 2006

Welpen helpen rechercheur J. Fulla In het weekend van 25 en 26 maart hebben onze welpen geholpen een zeer bijzondere moord op te lossen. Hoe? Dat lees je hier!

Zaterdag stonden alle welpen bepakt en bezakt bij het clubhuis in Zoetermeer, waar we een nachtje gingen logeren. We begonnen met een speurtocht door de omgeving. Toen de welpen terugwaren, kwam rechercheur J. Fulla van de politie zich melden. Raksha en Akela hadden, terwijl de welpen op speurtocht waren, een krijtomtrek van een lichaam gevonden en dat vonden ze verdacht, dus hadden ze de politie gebeld. De rechercheur vroeg de welpen om te helpen ontdekken wie er vermoord was, door wie, waarmee en waarom. Vier vragen om op te lossen en zo weinig tijd. We zijn dus direct met vuilniszakken de hele omgeving gaan uitkammen en hebben allerlei verdachte rommel uit de bosjes gehaald. Het resultaat was een schonere natuur en een paar hele verdachte dingen. Zoals een flesje gif, een spuit, een knuppeltje, een touw, een boodschappenlijstje met vingerafdrukken. We hebben alle bewijsmaterialen uitgestald en op een groot bord alle notities die de welpen in hun kladblokjes hadden gemaakt opgeschreven. De welpen gingen lekker vrijspelen terwijl de Kigo en Jacala, de kookstaf, een heerlijke pan bami kookten voor ons. Na het eten kwam de rechercheur weer langs. Hij had op kantoor ontdekt dat het slachtoffer een blonde vrouw was die in haar vrije tijd met kinderen bezig is en doordeweeks werkt in een bibliotheek. Dat is Akela!!! riepen alle welpen, en ja hoor dat klopte: Akela was vermoord….maarreh ze liep wel springlevend rond?! Da’s gek, maar ja op scouting gebeuren er nu eenmaal gekke dingen. De welpen hadden in de tussentijd ontdekt dat Akela was vergiftigd. We moesten alleen nog oplossen wie het gedaan had en waarom. Chikai was al een beetje verdacht, omdat Akela en hij de hele dag al een beetje aan ruziën waren. Verder was Raksha verdacht, want haar voetafdruk stond wel heel duidelijk bij de plaats waar het slachtoffer gevonden is en Mang was ook verdacht, want hij had nog geen vingerafdruk hoeven zetten, de rest van de horde wel. Kaa was verdacht omdat hij een rode uniformblouse aan had i.p.v. een groene. We hebben nog flink wat liedjes gezongen en na het voorlezen ging iedereen diep onder zeil. Morgen weer een dag om het mysterie op te lossen.

Zondagochtend na een verkwikkende ochtendgym hebben de welpen Gotcha! gespeeld en ondertussen flink nagedacht over de dader en de reden van de moord. Akela en Chikai waren echt niet te genieten. Chikai baalde giga van Akela, want ze zat maar te zeuren over dat hij altijd te laat komt en Akela baalde dus mega van Chikai, omdat hij zich niet aan de afgesproken tijden hield. Toen rechercheur Fulla zich weer meldde voor een up date van het verloop van het onderzoek, wisten de welpen te melden dat Chikai het wel eens gedaan zou kunnen hebben. Rechercheur Fulla had op kantoor een compositietekening in elkaar geknutseld en toen hij die liet zien wisten ze het zeker: Chikai was de dader! Pak ‘m, mannen!!! Laat dat maar aan de welpen over: in no time hadden ze Chikai overmeesterd en overgeleverd aan Akela. Gelukkig was het allemaal maar een verzinsel van de leiding. De moord was nep, want Akela rende nog vrolijk rond, Chikai en Akela hebben helemaal geen ruzie gehad, ze hebben ’s avonds hartstikke gezellig zitten kwartetten met andere leiding en rechercheur Fulla was ook nep, het was Mang in een gekke jas. Nep of niet: we hebben hartstikke veel lol gehad met z’n allen!!!

De foto’s van het weekend vind je natuurlijk op de site: www.scoutingferguson.nl

Zeker na dit supergave weekend hebben we heel veel zin in het zomerkamp. Jullie gaan toch wel allemaal met ons mee hè mannen?! Zonder jullie geen kamp, dus meld je snel aan!

Goede jacht!
Chikai, Mang, Raksha, Kaa en Akela