Winterwonderland

door Welpen meisjes op 31 maart 2006

Winterwonderland De kabouters zijn heel actief geweest en hebben er weer een insigne bij: het insigne Theater. Om dit insigne te verdienen moesten de kabouters het toneel op om voor de ouders en ander publiek te stralen in het toneelstuk: winterwonderland. Na de laatste peptolk was de plankenkoorts verdwenen en konden de kabouters het toneel op. Ze speelden het verhaal van het land van koning Hendrik en koningin Christelle.

Koning Hendrik was heel bedroefd omdat er nog steeds geen sneeuw was gevallen voor het jaarlijkse sneeuwpoppenfestival. Om de koning op te vrolijken kwamen er allemaal artiesten langs. Een groep danseressen deed erg hun best om met hun mooie dans de koning op te vrolijken. Er was zelfs een circusact met ballen, hoepels en sjaaltjes. Helaas werd de koning van allebei deze optredens niet blij. Ook een groepje dat er een beetje verdacht uit zag kwam nog even langs. Om op een moment dat niemand keek zich te verstoppen. Later bleek dat deze groep een stel boeven waren die het hadden voorzien op de kroonjuwelen.
Tovenaar Timpetamp had wel iets waar de koning vrolijk van kon worden. Hij had namelijk een speciaal poeder om sneeuw te toveren. Wanneer dat poeder gebruikt werd kon er morgen al sneeuw liggen. De boeven, die wilden inbreken, konden die sneeuw natuurlijk niet gebruiken. Als er overal sneeuw zou liggen zouden de boeven voetsporen achter laten en konden ze, met de kroonjuwelen, zo weer gepakt worden. De gemene boeven besloten toen om het toverpoeder te stelen. Gelukkig was er een goed stel agenten die de boeven snel kon overmeesteren.
En zo was er nog een goed eind aan het verhaal.

De kabouters speelden met hun toneelstuk de sterren van de hemel en hadden daarmee hun insigne zeker verdiend.