de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

Zomerkamp verslag

door Welpen meisjes op 06 september 2006

Zomerkamp verslag Dag 1, Zaterdag 08 juli 2006
De eerste dag begon heel gezellig toen iedereen er was begonnen we. We deden eerste een leuk spel maat toen we klaar waren zagen we opeens twee mensen er ze kwamen naar ons toe. Toen ze bij ons waren gingen ze vertellen wat er was. Ze hadden wel drie dagen gelopen en ze waren gevlucht uit Feronia omdat het daar een enorme chaos was want er was een amulet en dat had twee delen en er werd een deel door de koks bewaakt. En het andere deel heeft de koning en dat is gestolen door Piak de boze tovernaar. Omdat de twee delen van de amulet niet meer samen waren kwam de enorme chaos in Feronia. En de koks wilde hulp om het gestolen deel van de amulet terug te krijgen. Dat deden we natuurlijk! De hulp begon bij het maken van een liedje. Dit liedje moesten we ’s avonds en ’s ochtends zingen om door Feriona te reizen.
Dewi Mattheijer

Dag 2, Zondag 09 juli 2006
´s Morgens bij het ontbijt was het lokaal versierd. Na het het ontbijt wilde we gaan knutselen. Voordat we gingen knutselen kwam de herbergier binnen met een doe boekje. Op de voorkant van het boekje stond een aardappel. Daarna gingen we een fotolijstje knutselen van mosaïk (of zo iets). Het was wel moeilijk maar heel leuk.

Dag allemaal
Kelly ToetIn de middag kwam er een elf die per ongeluk kralen had weggetoverd. We moesten ons verkleden als Elf om zo te helpen de kralen terug te krijgen. We kregen ook glitters op. En er werden foto’s (flitsen in Elfenland) van ons gemaakt. We hadden ook een keer een ketting gekregen en daar zal een kraal aan weggetoverd om zo te beschermen tegen de duistere krachten (Ketting). Dag!
Florette Veenstra


Er kwam een elf en die was kralen kwijt en toen gingen we haar helpen. Om haar te helpen gingen we een dansje doen. Daarna plukten we 20 graspieten en gooide die met een gebaar op de grond. Doordat de we de grasspierten op de grond gooiden kwam er een hele grote vlam en vielen de kralen op de grond. De kralen deden we aan de ketting die we gisteren van de kokin hadden gekregen. De ketting beschermt ons tegen de boze tovenaar.
Tara Frantzen

’s Avonds gingen we bij het kampvuur leuke liedjes zingen. Advocaatje ging op reis, Julia en 10 kleine visjes.
Layla MikkersDag 3, maandag 10 juli 2006
We hoorden gestommel we gingen kijken. Het waren trollen! Ze hadden een pot pindakaas in hun handen. Ze waren zichzelf aan het insmeren met pindakaas! Maxime moest de pot pindakaas afpakken. Dat had ze gedaan. Daar werden ze onrustig van. Dus gaven we het terug.
Ze zeiden dat we naar het Trollenbos moesten. Daar waren ze. We moesten heel veel testen doen anders mocht je de koning niet zien. Bij de eerste test moest je laten zien dat je sterk bent. De tweede test dat je goed kan klimmen. Dat je goed over touw kan klimmen. En dan over water met een touw. Dan moest je onder een net. En moest je met een bootje over water.
Marloes Coenen

’s Avonds gingen we kaarten maken. Ik heb een kaartje gemaakt voor iedereen bij ons in huis. Jammer dat er niet meer tijd was voor nog meer kaartjes. Anders had ik ook nog een kaartje gemaakt voor opa en oma. Had ik ook hun kunnen vertellen dat we leuke dingen hebben gedaan.
Layla Mikkers
‘s Nachts kwamen de dwaallichtjes die hadden alle lichtjes gestolen en toen moesten we naar het dwaallichtjesbos. We moesten alle lichtjes terug vinden zonder dat de dwaallichtjes ons afschenen. Als je drie lichtjes had mocht je weer naar het clubhuis in het donker.
Cheyenne de Pauw


Dag 4, dinsdag 11 juli 2006
Toen we ’s ochtends de eetzaal binnen kwamen stonden er voetstappen op de grond, de ramen en de tafel. Het waren voetafdrukken van de spoorzoekertjes. Na het ontbijt gingen we een hike lopen van ongeveer 5 km. De hike was in het bos van de spoorzoekertjes. We moesten spelletjes doen en kregen zo de kralen. We kwamen uit bij het zwembad en daar hebben we gezwommen.
Anniek Spendel

Dag 5, woensdag 12 juli 2006

’s Ochtends gingen we een liedje zingen er stond een omgekeerd vraagteken. Toen gingen we ontbijten. Alles was raar. De melk was groen en het ei was roze. ’s Middags bij de lunch hadden we klein bestek. We deden een spel met waterzakjes gooien. De waterzakjes waren in verkleurd in verschillende kleuren. Eerst gingen we een spel doen een daarna op Erwin gooien. Erwin was kletsnat.

Elske Kloosterboer en Michèle van Boxtel


De voorbereiding van de kampdoop.
Layla, Samantha, Tara, Sarah en Kirsten werden door Patricia meegenomen. De rest ging de kampdoop voorbereiden. In groepjes gingen we het klaarmaken. Het thema was badkamer.
1. De glibberige badkamer.
2. Kleding ophangen.
3. Inzepen
4. Chocolade voetenbadje.
5. Badderen in koud water.
6. Handdoek zoeken.
7. Make-uppen.


Samantha heet: Hippe springveer
Kirsten heet: Juffrouw aardappeltje
Tara heet: Mini Mouse
Sara heet: Raponsje
Layla heet: Duimelijntje
Doei doei, Anne van Alphen.


De kampdoop.
Tara, Sarah, Kirsten, Layla en Samantha kregen vandaag de kampdoop. Dat houdt in dat je je kabouternaam krijgt. Het thema was badkamer. Eerst moesten we over de glibberige badkamer. Toen moesten we onze kleren ophangen en moesten we ons in zepen.
Samantha LossieSias en Sakras
Sias en Sakras waren woensdagavond bij ons in de herberg. Ze hadden zakjes groen, geel en rood laten maken door te toveren. Waar we eigenlijk een watergevecht mee wilden doen. We hebben het wel gedaan. Net zoals het eten, ook roze ei en groene melk en een groene pannenkoek.
’s Avonds zijn ze langs gekomen en hebben een paar trucks laten zien. Het is wel heel laat geworden. Maar wel leuk.
Door: Merel HaaringDag 6, donderdag 13 juli 2006
Hallo, dit is de handelaar uit Feronia. Ze had een goud poepend varken mee genomen. En een slaapdrankje, een afdekdeksel die op alle pannen past en nog veel meer. Toevallig had ze ook kralen die wij nog nodig hebben voor de ketting. We vroegen of we ze mochten hebben. Maar ze wilde er iets voor terug natuurlijk. We hebben er lang over na gedacht wat we terug zouden geven. Na lang denken wisten we het we geven haar onze lichtjes die we van de dwaallichtjes hadden gekregen. Morgen horen jullie hoe het is afgelopen.
Doei, Maxime.
Maxime Berk’s Morgens stonden we om 7.00 uur op. We gingen met de Bus naar Tilburg. Toen kwamen we aan in Speelland. We gingen ons snel omkleden in onze zwempak of bikini. Een paar kinderen gingen van deze glijbaan. Mincke Verschoor


Nadat we heel vroeg opgestaan waren (om 7.00 uur) en dat de handelaar nog langs was geweest gingen we met een lange bus reis naar Speelland Beeksebergen. Op de terugweg waren we helemaal uitgeteld. Zo erg dat we zelfs in slaap vielen aan tafel.
Myrthe van der Heijde

Nadat we hadden afgesproken met de handelaar dat we iets voor de kralen en voor de kaart zouden ruilen hebben we hard verzonnen wat we zouden ruilen. Die avond kwam de handelaar met al zijn spulletjes. Natuurlijk begon die weer van: ‘wil je niet dit varken dat goud kan poepen of…’. Iedereen natuurlijk: ‘neehee we willen die kralen en die kaart’. Tara en ik gingen lichtgevende dingetjes (een soort lampjes) halen wat we wilden ruilen voor die kralen. En een groot wit brood met wat bruin brood er tussen (mmm…) voor de kaart. Yes, we hebben nu echt alles wat we nodig hebben om Piak te verslaan!
Elske ging de dasring van Erwin ruilen voor een speciaal knal roze balletje. Die dasring was Erwin dus kwijt. Iedereen wilde wat ruilen maar niet in alles trapte handelaar. Zij werd er helemaal gek van dus ging ze weg. Nou, wij hadden ten minste de spullen om Piak te verslaan.

Shakti Biharie

Dag 7, vrijdag 14 juli 2006
Na het ochtend eten kwam er hoog bezoek De zoon van de koning kwam. Rudolf heet die. We gingen naar Piak en Rudolf versloeg hem. Door de kralen kon hij ons niet in iets anders toveren. We kregen de amulet en gingen terug naar het clubhuis.
Tamar Adrichhem
We kregen de kaart en toen gingen we op stap. We kwamen paarden tegen. Piak had de amulet van de koning. De koning zat niet op te letten en toen had Piak het gestolen.
Kirsten van Bochove

‘s Middags gingen we weg van de Vergulde Erpel en gingen we lopen naar de winkelstraat om te winkelen. We moesten eerst voor de kok en de kokkin een cadeautje kopen. Toen gingen we dingen voor ons zelf kopen. Ik heb hele leuke dingen voor mezelf gekocht.
De leiding had hele erge honger toen namen ze een heel groot ijsje. Erwin had de meeste honger.
Taryn Buis

De Bonte avond
De laatste avond van het zomerkamp was zoals de traditie is, de bonte avond. Alleen deze keer had de leiding samen met de kabouters in het geheim een leuke afscheidsavond voor Patricia en mij (Fjesta) gemaakt. Daarbij hadden ze voor elk jaar dat we leiding waren opdrachten gemaakt. Wat dus voor mij zes opdrachten betekende met 2 jokers in de vorm van Patricia, die bij twee opdrachten moest helpen. Met Erwin en Ilse als showmasters en Desi als jury.
De opdrachten waren:


1. Vla voeren (alleen het was geen vla maar pindakaas en chocopasta). Met Patricia als joker
2. Bibber spiraal (daarvoor bibberde ik veel te veel)
3. Badspeeltjes opvangen die uit de lucht naar beneden kwamen
4. Een leuk toneelstukje, en Patricia als joker die ik mocht opmaken (hi hi hi)
5. Zo snel mogelijk vouwen met vouwblaadjes (oef dat was moeilijk!)
6. Wie ben ik. Daarbij stelde ik vragen als heeft de kabouter die op de computer afgebeeld stond blauwe ogen en dan moesten alle kabouters met blauwe ogen blijven zitten en de andere kabouters naar de zijkant. Net zo lang tot de goede kabouter geraden was.
Groetjes aan alle kabouters en de leiding
Veel plezier volgend jaar, bedankt voor de hele leuke afscheidsavond en het cadeau!
Fjesta

Dag 8, zaterdag 15 juli 2006
De laatste uren van het zomerkamp zijn in zicht. Helaas zit het er weer op voor dit seizoen.
Na het ontbijt gingen alle kabouters hun spullen inpakken. En zodra ze klaar waren zijn we begonnen aan de start voor de lunch voor alle papa’s en mama’s die zouden komen. Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar een lunch gemaakt door de kabouters. Een overheerlijk soepje met daarbij een broodje en heerlijke salade.
De papa’s en mama’s kwamen niet alleen om te lunchen maar ook om hun dochters op te halen. Het was een gezellig uurtje van bij praten van de ouders en afscheid nemen.
Kabouters het was weer top dit kamp! Jullie allen bedankt voor de leuke tijd en het cadeau.
Groetjes van Patricia


DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-meisjes

 
De kampdoop! (12-07-12)
 
Berichtje uit Hoensbroek (10-07-12)
 
De eerste dagen op kamp (08-07-12)
 
Kunst en Cultuurweekend (29-05-11)
 
Groenteopkomst (24-01-11)
 
Nieuw Welpenmuurbloempje! (16-01-11)
 
Avondspel (13-12-10)
 
Sinterklaas op de Clan! (07-12-10)
 
Sinterklaasopkomst (27-11-10)
 
Oktoberupdate (17-10-10)