de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

Doordraaien....

door Welpen meisjes op 06 juli 2007

Doordraaien....

(ingezonden door: Bert Steenkist)

De organisatie van het Dwekspel had onverwacht besloten om het spel niet door te laten gaan,omdat ze bang waren voor regen.De Fergusongroep en onze groep zijn echter niet bang voor een druppeltje regen,want vorig jaar hebben we tijdens de Duinenmars tenslotte ook drie uur in de regen gelopen.
Samen besloten we om het spel toch door te laten gaan en dan bij de Fergusongroep,dat was wel zo handig i.v.m. de wc 's.etc.

We begonnen met een reuzeverstoppertje en daarna deden we een postenspel waarbij je steeds met een ander groepje een spel deed.....je draaide dus steeds door.
Rene begon met een gaaf sjouwspel,eerst sjouwde je met de hele groep een zak voort die met elke ronde zwaarder werd en daarna werd het een estafette.De Akela van de Ferguson liet ons met een grote parachute allerlei leuke dingen doen en vooral " De Tent " was gaaf,vooral als je daar ook nog in zat.Twee andere Fergusonwelpenleiders deden een soort volleybal met lakens en het leuke was dat juist onze welpen en kabouters daar erg goed in waren.

Arjanne en Giovanna stonden in het bos en deden " Het Spinnenweb ",waarbij je niet door een gat mocht gaan waar al iemand anders doorheen was gegaan.Ook de hoge gaten werden acrobatisch gebruikt.Je kon ook bij hun waterballonnen wegtrappen met een soort wip en de rest ving ze dan op.
Peter en Bas gingen aan de slag met een ouderwets potteke " Ratten en Raven ",lekker rennen en de andere kinderen aftikken,heerlijk gewoon.
De kabouterleiding van de Fergusonnetjes hadden tot slotte een heel gaaf Spijkerslaan,je gooide eerst met een dobbelsteen en bij elk nummer was er een soort hamer.Vooral bij nummer 5 en 6 kon je lekker rammen met de grote mokers.

Tussendoor genoten we van de limonade en ons eigen lunchpakketje,maar we genoten vooral van het heerlijke weer.

 

Meer foto's vind je hier:
http://www.zonnestralen.eu/Doordraaien

Doordraaien....
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van welpen-meisjes

 
De kampdoop! (12-07-12)
 
Berichtje uit Hoensbroek (10-07-12)
 
De eerste dagen op kamp (08-07-12)
 
Kunst en Cultuurweekend (29-05-11)
 
Groenteopkomst (24-01-11)
 
Nieuw Welpenmuurbloempje! (16-01-11)
 
Avondspel (13-12-10)
 
Sinterklaas op de Clan! (07-12-10)
 
Sinterklaasopkomst (27-11-10)
 
Oktoberupdate (17-10-10)