de leukste scoutinggroep van Den Haag
ouder bericht    nieuwer bericht

Geweldig zomerkamp

door Scouts meisjes op 09 september 2007

Geweldig zomerkamp
Hallo allemaal!
Het nieuwe scoutingjaar staat voor de deur en het is al weer even geleden dat we op kamp zijn geweest, maar wat een feest was dat!
 
Dit jaar zijn we naar Baarn geweest. Voor de verandering hadden we dit jaar wel een douche en toilet tot onze beschikking. Wat een luxe!
 
Op vrijdagavond 20 juli gingen we met 5 man en vrouw leiding, 11 padvindsters en een vrachtwagen op kamp. Na aankomst werden we al uitgebreid welkom geheten door onze Zuid-Afrikaanse terreingenoten. We hebben snel de spulletjes uitgeladen en vervolgens hebben we de tenten opgezet.
Dit jaar waren we met zoveel meiden op kamp, dat we in 3 rondes gedraaid hebben. Dit waren niet de gangbare rondes, maar voor het kamp hadden we kamprondes samengesteld.
Elke ronde had haar eigen tent en eigen keuken.
 
Op zaterdag hebben we de keukens gebouwd en ons hele kampement compleet gemaakt en hebben we het kampthema bekend gemaakt. Het thema was Fort Boyard. Tijdens het kamp zouden we allemaal spellen doen waarmee zoveel mogelijk sleutels verdiend moesten worden. De ronde die per dag de meeste sleutels verzamelde, kreeg in de avond de meeste kansen om de dagkist te openen.
 
Tijdens de eerste avond hebben we de rode kamppanda van Leon versierd met krijtspuitbussen. Overdag hadden we al allerlei ontwerpen gemaakt om op de auto te spuiten. Helaas regende het die nacht en was er van de mooie kunstwerken niet veel meer over dan een gelige, groene drap die als een sluier over de auto hing….
 
De zondag stond in het teken van de kampdoop: “Wie wordt de vieste padvindster contest”. De dames hebben de doop goed doorstaan en een enkeling wist ook de organisatoren van de kampdoop te bedanken door ze even lekker te omhelzen… Yak!
Hierna mocht er even lekker gedoucht worden en daarna zijn we snel doorgereden naar het zwembad.
Tijdens het kampvuur van die avond kregen we gezelschap van wat Zuid-Afrikanen. Samen met hen hebben we wat themaspellen gedaan. Reuze gezellig!
 
Op maandag was het op tijd opstaan geblazen, want er moest een hike gelopen worden. Gepakt en bezakt gingen de meiden op weg. Onze complimenten dames! Want de eerste dag is super goed gelopen! En het waren aardig wat kilometers.
De hele dag hebben we droog weer gehad. Helaas ging het aan het einde van de middag hard regenen. Doordat we op een camping zouden slapen hebben we even gevraagd of we in hun partytent mochten logeren. Gelukkig was dit geen probleem en hebben we het slechte weer goed kunnen trotseren.
De tweede dag telde namelijk nog iets meer kilometers en uitgerust zijn was een belangrijke vereiste…
Ook de tweede dag vormde voor de meiden bijna geen probleem. De fotoroute en de mp3-route zijn super snel gelopen!
Bij aankomst op het kampterrein stond er een heerlijke barbecue klaar. Yammie! Lekker smikkelen!
 
De dag na de hike konden we iets uitslapen. Daarna zijn we op de fiets naar Baarn gesprongen om een puzzeltocht te houden langs de etalages van Baarn. Welk groepje kon de kruiswoordpuzzel als eerste goed invullen( alle antwoorden hingen in de etalages). En welk groepje had als eerste de oplossing van de verborgen zin…In Afrikaans thema dit keer!
 
In de avond hebben we “de sterkste padvindster contest”gehouden. Door allerlei testjes te doen zouden we er achter komen wie de sterkste padvindster van het kamp werd. Boomstam heffen, panda duwen, katrol trekken, zoveel mogelijk hout in 1 keer dragen etc stonden op het programma. De sterkste padvindster van het kamp is uiteindelijk Iris geworden! Gefeliciteerd!
Natuurlijk werd er ook nog iets voor de rondeleidsters georganiseerd… Rond een uurtje of 12 hebben we ze samen met Leon afgezet NAAST het zwembad in Soest ( waar we al eens waren geweest dus). Moeten we nou hier heen? Uhm, nee, toch maar terug! Oh ja ik herken het hier! Oh nee, laten we toch maar terug lopen….
Afijn, zo rond half 3 waren de dames weer terug! Maar het was gezellig! Hi hi hi!
 
Zoals elk jaar gingen we ook dit jaar een dagje uit. We zijn met de fiets naar Hilversum gegaan om het museum voor beeld en geluid te bezoeken. In dit museum konden de meiden de hoofdrol spelen in allerlei shows en soaps en zelf gekke filmpjes maken. Ook was het mogelijk uitzendingen van je favoriete programma nog eens te kijken.
Toen we in het museum uitgespeeld waren, zijn we ons geld uit gaan geven in Hilversum stad en uit eten gegaan bij de Mac.
 
Helaas kwam op vrijdag het einde van het kamp in zicht en moest er dus worden opgeruimd en afgebroken… Nooit het leukste klusje.
Rond een uurtje of half 3 waren de meeste tenten afgebroken en lagen alle keukenspullen bij de leiding.
Hierna zijn we naar een openluchtzwembad geweest om het werkzweet van ons af te wassen. Het was bovendien erg lekker weer en we zijn gebleven tot het bad dicht ging.
 
In de avond hebben we het “grote ford boyard eindspel” gehouden. Aan de hand van een cryptische omschrijving werd een padvindster gezocht die aan de omschrijving voldeed. Als je de juiste persoon koos, dan werd het voor je groepje makkelijker het spel in de kamer te voltooien binnen de gestelde tijd. Als je een opdracht goed uitvoerde, kon je sleutels verdienen.
Het groepje dat de meeste sleutels had verdiend tijdens het kamp mocht als eerste proberen de eindkist te openen. Ze moesten uit een berg van meer dan 100 sleutels de juiste zoeken om zo de kist te kunnen openen…. Hierna mochten de andere groepjes het proberen… Alleen pakte Myrthe in een keer ( ook nog bijna in het donker) de juiste sleutel uit de berg en ging de kist dus open. Hiermee wonnen ze de Ford boyard bokaal! Goed gedaan meiden!
 
Hierna was het nog even rond het kampvuur zitten en daarna lekker naar bed… Hoewel… Met z’n elfen in een tent… Dat beloofde wat!
 
Al was het weer niet altijd zo geweldig, wel hebben we een top kamp gehad!
 
Beaudine, Nadine en Britt: heel veel plezier bij de explorers! Hopelijk komen jullie nog eens buurten want we zullen jullie missen!
 
Op 15 september is de eerste opkomst weer en we hopen dat we iedereen weer gezond en wel mogen verwelkomen op de clan!
 
Groetjes,
De padvindsterleiding!
 
 
 
Geweldig zomerkamp Geweldig zomerkamp
DEEL DIT ARTIKEL

Meer artikelen van scouts-meisjes

 
Winst voor meiden Ferguson tijdens RSW! (04-05-15)
 
Charlotte (20-11-14)
 
High Lights (02-11-14)
 
Jarig (19-10-14)
 
Strandbuggy (14-09-14)
 
Autowassen (17-06-14)
 
December Weekend (26-12-13)
 
schoonheidsdag (02-12-13)
 
Fotostrip (18-11-13)
 
Zeepjes maken (04-11-13)