Weekend 12 en 13 april

door Welpen meisjes op 20 april 2008

Weekend 12 en 13 april

De kabouters zijn op 12 en 13 april een weekendje weg geweest.

Zaterdagmiddag zijn we begonnen in het Museon waar de kabouters aan de hand van een heleboel aanwijzingen een moord opgelost hebben. Dat deden ze zo goed dat ze een koffer meekregen waar voorwerpen in zaten om zelf ook proefjes mee te kunnen doen. Van al dat onderzoeken krijg je natuurlijk honger en gelukkig stond er dan ook een kopje soep voor iedereen klaar toen we het Museon uit kwamen. Tamar, Cheyenne en Miranda waren snel uitgegeten en dwaalden wat af van de rest van de groep. Niet veel later stopte plotseling een kleine blauwe auto waar twee mannen uit sprongen. Zij pakten de drie kinderen en de koffer die ze vast hielden en reden met piepende banden weg. Wat doe je dan?  De kabouters hadden goed opgelet en noemden meteen een heleboel dingen op die ze gezien hadden een van de mannen had lang haar de andere een zonnebril, stropdas en een jasje aan en waarschijnlijk zat er 6 in het nummerbord van de auto.

Na dat we van de ergste schrik waren bekomen zijn we naar het clubhuis in Pijnacker gegaan, misschien zouden we daar verder komen. En wie zagen we daar door het weiland ons tegemoet komen? Onze ontvoerde kabouters. Gelukkig waren ze weer terug. Met een brief maar zonder koffer. In de brief stond dat we ’s avonds op zoek konden gaan naar aanwijzingen om de koffer terug te vinden. Dat was erg spannend in een donkere bos op zoek naar lichtjes waar die aanwijzingen bij lagen. Van deze dag waren de kabouters zo moe dat ze snel zijn gaan slapen.

Zondag zijn we met de kaart op zoek gegaan naar de koffer. Dat kaart lezen ging erg goed, zonder hulp van de leiding liepen de meiden zo naar de koffer toe. Er zat nog wel wat water tussen de meiden en de koffer maar dat was ook snel opgelost. De rest van de ochtend hebben de kabouters de proefjes gedaan en nog een laatste moord opgelost.

Daarna was het weekend alweer afgelopen en ging iedereen moe en een beetje modderig naar huis.

De foto’s staan in de fotogalerie.