nieuws van de Stam

door Stam op 24 december 2008

nieuws van de Stam Beste lezers van de Ferguson Post,

Allereerst hele fijne feestdagen gewenst namens de Cobrastam.

We hebben dit jaar geen kerstkaart gemaakt met de stam, dus daarom maar een andere gezellige foto bij gevoegd met daarop een aantal stamleden.

De stam heeft afgelopen weekend naar goede traditie een bijzonder gezellig weekend gehouden op de Clan. Waarbij we gezellig met gegourmet hebben, gevolgd door een uurtje bowlen. De rest van de nacht is opgevuld met het kijken van leuke en minder leuke films. Nadat we 's ochtends nog lekker een paar uur geslapen hebben, hebben we lekker ontbeten en alle rotzooi van de avond daarvoor opgeruimd.

Voor de gene onder jullie die niet weten wat de stam doet. Wij draaien op vrijdagavond onze opkomst, van acht uur tot half elf, waarna wij gezellig de vrijdagavond afsluiten met een biertje. Ook organiseren we een paar keer per jaar een feestje voor alle leiding en bestuursleden. Zo ook laatst toen we een gezellig, ietwat rustig, Stamcafé hadden georganiseerd in de vorm van een Jubkamp afterparty. Compleet met scheidingslijn tussen Vlaanderen en Wallonië en een Vlaams blok.

Jullie zullen de afgelopen paar maanden wel gezien hebben dat het een grote zooi was in de Jail, het staflokaal, dit komt omdat de stam hier druk bezig was met een verbouwing. Ondertussen ziet alles er weer piekfijn uit en zijn alle muren weer mooi geverfd is de bar gerepareerd en zijn alle barkrukken prachtig gedecoreerd.

Tot slot wil ik nog een beetje reclame maken voor wat activiteiten van de stam.

Allereerst wil ik iedereen laten weten dat de Klusjesstam weer actief is en dat wij graag uw nare klussen overnemen om extra geld te verdienen voor bijvoorbeeld ons zomerkamp. U kunt uw klussen aanmelden op de intekenlijst in de hal en via de contactpersonen die op deze lijst vermeld staan. Voor meer informatie kunnen jullie altijd een stamlid binnen de leidingteams aanspreken.

Ten tweede organiseert de stam voor alle leiding en bestuursleden een Nieuwjaarsborrel ter inluiding van het Jaar van de Kast. Deze borrel begint om 16.00 uur op de Clan.

Met vriendelijke groeten,

De stamvoorzitter namens de Cobrastam, Rein van Rossum stam@scoutingferguson.nl nieuws van de Stam